joi, 20 septembrie 2012

Perceperea ultrasunetelor de catre lilieci si rozatoare

Despre lilieci: Toti liliecii se orienteaza si se hranesc cu ajutorul ecolocatiei. Aceasta reprezinta emisia de vibratii de sunete cu frecvente inalte care sunt reflectate inapoi ca ecouri in urechile liliacului dinspre suprafetele inconjuratoare, indicand pozitia, distanta relativa si chiar natura obiectelor din mediu – cam ca un sonar. In acest fel, microliliecii “vad” acustic, ceea ce le permite sa se orienteze in intuneric complet. Aceste aparate cu ultrasunete emit frecvente ultrasonice provocand confuzie si dezorientare liliecilor. Ei nu vor fi capabili de a tolera acest “zgomot” si, in general, in cateva zile vor parasi zona acoperita de aparate cu ultrasunete. Pentru cele mai bune rezultate, pastrati aceste aparate cu ultrasunete in functiune in mod continuu, in scopul de a  nu se intoarce liliecii la asfințit.
 
Despre Rozatoare: Soarecii si sobolanii sunt creaturi ca urmeaza obiceiuri de o rutina constanta și trăiesc în grupuri sociale. Ei preferă să pandeasca și să mănânce pe timp de noapte, dar în cazul în care sunt infometati se mai aventureaza si in timpul zilei in cautarea hranei. Rozătoarele călătoresc rareori mai mult de 150 de metri mai departe de cuibul lor. Aceste aparate cu ultrasunete perturba tiparele lor de viață, obligându-le să-și schimbe obiceiurile și să se mute.
 
Auzul rozătoarelor este extrem de sensibil la zgomote, atât sonice cat si cu ultrasunete joase. Amplasati aparatul cu ultrasunete in locurile in care rozatoarele sunt cele mai active si indreptati unitatea inspre pereți sau alte suprafețe tari pentu ca sunetele sa ricoseze si sa se compuna. Utilizati aparatul cu ultrasunete contra rozătoarelor 24 de ore pe zi, timp de 5 până la 14 zile, în scopul de a obține rezultate.
  
Globolgel.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu