joi, 31 ianuarie 2013

Manipularea capcanelor impotriva cartitelor poate poate provoca raniri

Capcanele impotriva cartitelor ar trebui să fie privite doar ca o rezolvare temporara a problemelor cauzate de cârtiţe, deoarece trateaza mai degrabă un simptom, decât cauza radacinii problemei. Dacă veţi scoate cu succes o cartita ofensivă din mediul ei, acest efort nu va a atenua sau modifica condițiile care au atras inițial acest animal. Dacă habitatul, aprovizionarea cu alimente sau alte atractante nu sunt modificate, probabilitatea este mare ca în locul cârtiţei scoase să revină altele.
cartita  
     Pentru a păstra cârtiţele in viaţă, se mai folosește un container în care cârtițele vor cădea și va fi imposibil să scape, denumit în mod obișnuit “capcană groapă”. Trebuie să stabilească mai întâi care sunt pistele active unde se vor instala aceste dispozitive. Cea mai bună perioadă pentru a prinde cârtitele este primăvara, de îndată ce primele straturi de flori sunt remarcate, sau după ploile de toamna.     Identificarea pistelor principale sau frecvent utilizate are cea mai mare importanță. Pentru a determina care sunt pistele active, marcaţi pe jos cu piciorul o scurtă secțiune pe fiecare pistă și plasați un indicator la fiecare dintre aceste locații, astfel încât veți putea să le relocaţi.
    Observați în mai multe zile, marcaţi jos orice galerie proaspătă ridicată. În cazul în care un tunel se ridică în fiecare zi, ați găsit o pistă activă. Acest lucru arată unde trebuie să plasaţi o capcană impotriva cartitelor.Săpaţi o gaură suficient de mare prin centrul cele mai active piste pentru a plasa în gaură 10 distrugătoare (aproximativ 7 cm, ca diametru si 10-12 cm adancime) în poziție verticală. Asigurați-vă că partea de sus a distrugătorului este la acelaşi nivel cu partea de jos a pistei. 
  Puneţi o placă, resturi de placaj sau alte materiale adecvate peste groapă pentru a bloca lumina și pentru a preveni apropierea animalelor de companie sau a copiilor, dar să vă permiteţi menținerea unui acces  pentru monitorizarea capcanei. La redeschiderea pistei, cârtiţa va cădea în distrugător și, de obicei, nu reuşeşte să scape. În cazul in care nu sunt tuneluri redeschise sau nu reușiti să prindeti o cârtiță în termen de 1-2 zile, mutați aparatul în altă pistă activă.Animalele capturate pot fi eliberate în alte zone ale proprietății dumneavoastră în cazul în care activitatea lor nu va fi inacceptabilă, sau s-ar putea efectua eutanasiarea umană (metodele recomandate includ injecția letală facuta de un medic veterinar, dislocare de col uterin, gazare cu CO2).
   Înainte de a manipula orice animale, purtați mănuși grele și articole de îmbrăcăminte cu mâneci lungi pentru a vă proteja de la zgârieturi și mușcături. Indiferent, dacă considerați că orice rău va rezulta din acțiunea dvs., este ilegal, de ex. în SUA de a transporta și a elibera orice animal sălbatic capturat pe proprietatea dumneavoastră pe proprietatea altei persoane (inclusiv federale, de stat, sau terenuri municipale), cu excepția cazului în care ați obținut mai întâi un permis de la Departamentul de Resurse Naturale (DNR) al  Statului, respectând fiecare stat regulile lui. 
   Deși o varietate de “capcane ucigătoare” (de exemplu, harpon, foarfece, sau tipuri de corpuri de prindere) pot fi achiziționate, însă utilizarea lor, ca un mijloc de a elimina sau reduce daunele cauzate de câtiţe, poate fi periculoasă. Aceste capcane impotriva cartitelor sunt adesea dificil de plasat în mod corespunzător, fără a risca vătămări corporale. În plus, există un potențial de rănire a copiilor mici și a animalelor de casă, care se joacă nesupravegheati în apropierea sau cu capcanele cârtiţelor
   Din aceste motive, capcană letală ar trebui să fie lăsată în funcțiune doar la cei instruiți in manipularea dispozitive impotriva cârtiţelor. Aceste motive ne-au determinat să nu avem asemenea produse în oferta noastră. Printre ofertele noastre se numără apartele cu vibraţii impotriva cartitelor, funcţionând cu baterii sau solare, si patroane fumigene.
  Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 29 ianuarie 2013

Fumigene si substante toxice in combaterea cartitelor

     Deși mai multe produse fumigene sunt înregistrate pe piaţă pentru a fi utilizate în Romania, unele formulări sunt clasificate ca fiind “produse cu utilizare restricţionata”. În mod similar, multe formule de substanțe toxice sunt înregistrate pentru a ucide cartitele, de asemenea, sunt clasificate ca “produse cu utilizare restricţionata”. În cazurile în care utilizarea unei formule toxice aleasă nu este restricționata (de exemplu, anumite formulări ale clorofacinonului și fosfura de zinc), este imperios necesar ca aceste materiale să fie plasate în sistemul de vizuină subterană ca un mijloc de a reduce expunerea non targetată. Având în vedere faptul că sunt insectivore, de obicei, cârtiţele nu recunosc boabele tratate sau peletele ca fiind produsele alimentare. De aceea, de multe ori boabele toxice pentru tratamente sunt ineficiente în combaterea cârtiţelor.
2cartita
     În trecut, insecticidele au fost aplicate frecvent în peluze, în încercarea de a reduce populațiile de gândaci si diferite larve, care sunt o sursă de hrană importantă pentru cârtiţe. Ipoteza folosită, pentru a justifica această abordare, a fost ca, cu o aprovizionare redusă a alimentelor, cârtițele ar părăsi zona. Cu toate acestea, în practică, cererile de insecticide rar au fost eficace în eliminarea tuturor surselor potențiale alimentare. Deoarece cârtițele se hrănesc cu o astfel de varietate de nevertebrate, nu cu doar larvele, acestea trec pur și simplu la un alt aliment disponibil (de obicei, râme), mai degrabă decât părăsească zona.        
       În plus, unele insecticide care au fost aplicate în trecut, fiind toxice pentru animalele sălbatice, în special în formulări granulare, care au fost deosebit de atractive pentru pasari cantatoare. Această abordare cu insecticidele nu mai este recomandată si ar trebui să fie folosita doar pentru a rezolva problemele legate de insecte dăunătoare, nu si în combaterea cârtițelor.
O ciupercă naturală cu un aspect alb lăptos natural, disponibilă si în formă comercială, a fost promovată ca un mijloc de a ajuta la reducerea numărului de larve și să limiteze oarecum furnizarea alimentelor pentru cartiţe. Cu toate acestea, ciuperca nu pare să supraviețuiască bine in zonele cu climă rece, așa că nu poate persista in lunile de iarnă. În plus, chiar și în cazul în care este prezentă ciuperca, aceasta este eficientă doar pentru anumite insecte.
      Astfel, cu alte produse alimentare naturale încă disponibile, această opțiune nu poate oferi controlul dorit.
Până de curând, repelenții nu s-au dovedit eficienti în combaterea cârtitelor. O nouă formulă de repelent, care conține uleiuri de ricin, a fost utilizată în Virginia, SUA. Acest repelent este conceput pentru a fi aplicat ca o ploaie torențială pe suprafata solului. Cu toate acestea, testarea completă nu a fost încă efectuată pentru a evalua eficacitatea sa globală în condițiile de teren din Virginia, SUA.
       Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

luni, 28 ianuarie 2013

Situatia si importanta economica a cartitelor

    Cartitele sunt extrem de benefice, deoarece acestea consuma larve si numeroase insecte adulte, care sunt daunatoare, cum ar fi gandaci japonezi, care afectează în gradina, peisajul și plantele cu flori.
catita
      În plus, activitatea lor in tuneluri slabesc solul, in schimb îmbunatatesc aerisirea pamantului, și amestecă soluri profunde, cu materiale organice. Toate astea imbunatatesc calitatea solului. Cu toate acestea, cartitele pot fi o pacoste in cazul in care tulbura sapand peluzele si in acelasi timp facilitățile de agrement. Desi, frecvent cartitele sunt blamate pentru daunele create pe radacinile vegetației sau semintelor plantate in gradini, in sere. Plantele de gradina sau sere pot fi smulse sau clatinate din neatentie,  cand acestea isi amenajeaza vizuina. De fapt, cultivatorii comerciali și producătorii de culturi de rând pot susține pierderile economice cauzate de cartite, în cazul în care plantele sunt dislocate și, ulterior, devin deshidratate si mor, sau când echipamentul de recoltare vine în contact cu movile ridicate sau bavuri create de cartite și sunt deteriorate.
        OPTIUNI DE MANAGEMENT
   Pentru producatorii agricoli comerciali, eliminarea cartitelor pe zone mari este foarte dificila, dar nu imposibila.
    Pentru proprietari, probleme cu cartitele, de obicei, pot fi gestionate cu un efort minim si persistenta. Din cauza obiceiului solitar pentru habitatul cartitelor și o productivitate destul de scazuta, cele mai multe terenuri rezidențiale pot fi menținute fara cartite pentru un numar de ani.
       Aparatele sonice sau dispozitivele anti-cartita solare produc vibrații ce se propaga in pamant si reprezinta un element de descurajare a cartitelor fara sa le dauneze.
In mod similar, alte cai de atac, cum ar fi gazarea cu gazele de esapament, introducerea sticlei sparte, pinilor sau altor obiecte ascutite in tunelurile lor și utilizarea produselor chimice de uz casnic dure, de obicei, sunt total ineficiente, pot fi periculoase atat pentru rezidenti, cat si pentru animalele non targetate si in acelasi timp aceaste masuri pot fi si ilegale.

  Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

duminică, 27 ianuarie 2013

Modul de viata al cartitelor

   Cârtiţele trăiesc în subteran și în peluzele caselor de locuit, terenurilor de golf, cimitire, parcuri, și, precum și câmpuri necultivate, margini de pădure, pășuni sau în locuri de pășunat obişnuite care au solurile umede, nisipoase, argiloase si sunt uşor săpuite.
Tipul, conținutul de umiditate al solului, precum și disponibilitatea hranei din sol pot limita activitatea cârtiței. În general, cârtiţele tind să evite argilă grasă sau soluri pietroase, pietriş grosier, unde saparea devine dificilă. În mod similar, zone cu soluri care sunt fie prea uscate sau prea umede mențin structura tunelului lor, de obicei sunt evitate. Cârtiţele preferă habitate umede (cu care nu sunt saturate), solurile, mai ales în apropierea fluxurilor, lacurilor, zonelor umede.
cartita
     Cârtiţa de sex masculin din punct de vedere estetic este mai păros și coada de obicei este mai mare ca dimensiune decât au femelele, respectiv întrucât atât de sex masculin și de sex feminin stele cu nasul alunite sunt aproximativ egale ca dimensiune.
     Firele de păr tactile de pe bot, forepaws, partea din faţă a mâinilor, partea de sus a capului, şi coada sporesc simţul de atingere al cârtiţelor; având şi un simţ slab al mirosului si sunt practic oarbe (nu detecta lumina si intunericul).
Deși mulți oameni cred că cîrtițele sunt rozătoare, cum ar fi șoarecii sau șobolanii, ele de fapt sunt membrii ai ordinelor insectivore, care include animale, cum ar fi scorpii și lilieci. Dieta unei cârtiţe este formata din râme, melci, insecte și (atât adulți și stadiile larvare), dar, de asemenea, poate include cantități mici de vegetație și semințe luate din neatenție. 
    Cârtiţele distrug foarte putine plante sau bulbi hrănindu-se direct, dar pot desprinde plantele din tunel în timpul căutării hranei. Pentru că ele consumă o cantitate imensă de energie, atunci când construiesc tuneluri, cârtiţele rămân adesea zi și noapte active pe tot parcursul anului, fiind în căutarea hranei.
     Ele consumă de multe ori, de zi cu zi, o cantitate de alimente egală cu 60-100% faţă de greutatea corpului lor. Pentru a satisface această cerere aproape insațiabila pentru hrană, o cârtiţă poate săpa în fiecare zi pâna la 45 de metri de tuneluri noi. Acestea sunt cele mai active dimineața mai devreme și seara târziu pe zi umede, tulbure în timpul primăvara și toamna și poate fi văzut de la sol pe timp de noapte sau atunci când se împrăștie în noi domenii.
  Roinsecticide.ro
este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

joi, 24 ianuarie 2013

Curatarea de rozătoare și excremente de rozătoare

    Încercați să nu atingeți rozătoarele moarte sau pe moarte, ori excrementele acestora. Puricii de pe rozatoare vor dori să vă facă noua lor gazda. Va recomandam sa folosiți mănuși de cauciuc sau clești și dispuneti de rozătoare și excremente de rozatoare prin îngropare, incinerare sau ambalati-le într-o pungă de plastic înainte de a le arunca într-un gunoi bine acoperit.
pereche-soareci-de-camp_poza      Rozătoare rănite sau bolnave ar trebui să fie ucise (înecul este cea mai simplă metoda) înainte de a fi eliminate. Daca excrementele sau resturile de rozatoare se usucă, prin măturare sau aspirare se va produce un praf iar virușii vor ajunge in aer. În consecință, este recomandat sa maturati excremente de rozătoare numai dupa ce zona afectata ati umezit-o cu apa amestecata cu inalbitor pentru a impiedica ridicarea prafului si a desinfecta zona.
    Utilizați o sticla cu pulverizator pentru a aplica apa înălbitor.
Pulverizați, de asemenea, acele capcane pentru soareci si sobolani in care au fost capturate rozatoarele, precum și zonele în care rozătoarele au fost active.
Spălați-vă mâinile cu săpun și apă caldă, după eliminarea rozătoarelor și excrementelor de rozatoare, chiar dacă ați utilizat mănuși.
        Măsurarea succesului
    Rezultatele nu pot fi măsurate pur și simplu numărând șobolanii și șoarecii morți. Vizuinele abandonate vor fi pline de praf si panze de paianjeni la intrare. Atunci când nu mai există urme proaspete sau excremente, iar șobolanii sau șoarecii vii nu mai sunt observabili, sunt cele mai bne rezultate la care ca puteti astepta.
      Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

Metode alternative in combaterea rozatoarelor

   O altă formă de capcană este placa cu lipici, care are o suprafata lipicioasa care reține orice rozătoare ce încearcă să traverseze peste ea. Amplasati placi cu lipici oriunde ați putea amplasa si alte capcane, dar amintiți-vă că plăcile cu lipici sunt atât de lipicioase, incat vor deveni o problemă pentru orice copil, animale, animale de companie sau alte animale sălbatice care vin în contact cu acestea.
232-1     De asemenea, tineti cont de faptul că praful depus pe aceste placi va reduce eficacitatea lipiciului. Odată prins pe o placă cu lipici, un soarece va muri, de obicei, prin stop cardiac. Adezivul de pe astfel de placi isi va pierde eficacitatea în timp. De aceea,  înlocuiți placile atunci când acestea nu mai sunt lipicioase. Ca și în cazul oricarei alte capcane, mutați placile cu lipici în alte locuri în cazul în care rozătoarele nu sunt prinse.
Capacele refolosibile din plastic si carton protejeaza capcanele de resturi si murdarie care pot ajunge pe ele, nu permit rozatoarelor capturate sa fie vazute si prelungesc durata medie de utilizare acestor capcane cu lipici.
Dispozitivele electronice cu ultrasunete transmit unde de sunet mai presus de gama auzului uman, dar au o eficacitate limitată, deoarece undele sonore produse nu pot penetra obiecte solide, cum ar fi pereții. Ele, de asemenea, pierd repede intensitatea la distanță. Deoarece rozătoarele se obișnuiesc repede cu sunete repetitive, este recomandat ca aparatele sa aiba capacitatea de a modifica din cand in cand frecventa.
Rodenticidele sunt momeli otrăvite și, ca si fumigenele, se utilizeaza în principal de către profesioniști in combaterea rozătoarelor. Deoarece fumigenele sunt gaze foarte toxice pentru oameni, animale și alte animale de compane, acestea nu pot fi aplicate în cladiri unde pasagerii ar putea fi expuşi. Rodenticidele au o mare varietate de ingrediente active. Acestea sunt înregistrate ca pesticide, dar au nevoie de pregătire și experiență pentru a se aplica în condiții de siguranță și eficienta. Dacă nu sunt corect aplicate, aceste pesticide pot ucide sau pune în pericol copii, animalele de casa sau alte animale de companie care pot mânca din greşeală sau pot respira aerul imbibat de acestea. Vă recomandam să nu utilizaţi aceste materiale riscante fara o pregatire speciala si fara sa cunoasteti toate riscurile.
Uneori, rodenticidele funcționează foarte bine. Acestea pot ucide rozătoarele înainte de a intra în casă. În acest caz, vei avea rozătoare moarte în locuri incomode cum ar fi poduri, cavitățile din pereți, spații de furisare sau în spatele dulapurilor … mirosul urat al rozătoarelor moarte cauzând probleme majore si atragand insecte zburatoare în casă. Din moment ce rodenticidele sunt pesticide, acestea prezintă, de asemenea, si o depozitare serioasa pentru eliminarea tuturor problemelor.
   Roinsecticide.ro  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

miercuri, 23 ianuarie 2013

Utilizarea capcanelor pentru combaterea rozatoarelor

    Capcanele nu trebuie sa fie momite, doar trebuie sa va asigurati ca rozatoarele vor trece peste declansator in cursul lor normal de deplasare. Daca doriti sa ademeniti rozatoarele cu momeala la capcana mecanica, puteti folosi o cantitate foarte mica de unt de arahide, drajeuri, bacon crud, carnat sau extract de vanilie (folosiți un tampon din bumbac pentru a aplica extract de vanilie).
 
Orice ati folosi, nu ingramaditi momeala pe capcane. Facand acest lucru, vor creste sansele de infestare cu insecte. Ati creste, de asemenea, si sansa ca o rozatoare sa gaseasca o modalitate de a elimina momeala fara a fi prinse. Ati putea, in acest sens, elimina cateva rozatoare, dar sa le hraniti pe altele. Tot ce aveti nevoie este mirosul alimentelor. Puteti, de asemenea, folosi ca momeala o bucata de minge de bumbac, deoarece rozatoarele doresc s-o foloseasca pentru a construi cuiburi. Bumbacul are avantajul ca nu atrage insectele.
Puteti amplasa orice capcana mecanica oriunde ati vedea semne de activitate a rozatoarelor, dar de preferinta in apropierea zidurilor. Capcana mecanica funcționeaza cel mai bine atunci cand este plasata in unghi drept fata de un perete, si cu capatul de declansare sa atinga peretele. Aceasta are avantajul pentru ca o rozatoare de preferinta calatoresc de-a lungul peretilor.

    Amintiti-va, de asemenea, sa nu lasati capcanele mecanice la indemana copiilor mici si in apropierea animalelor de companie.

    Mai multe capcane mecanice trebuie sa fie amplasate in zonele suspecte. In mod ideal, acestea ar trebui sa fie mutate in locatii diferite in fiecare zi, si cu siguranta ar trebui sa fie mutate in cazul in care rozatoarele nu sunt prinse.
    La unele tipuri de capcane pentru rozatoare poate fi necesara ajustarea declansatorului pentru a asigura eliberarea usoara atunci cand este atins de catre rozatoare.
    Deoarece rozatoarele, in special, sunt timide cand se intalnesc cu ceva nou, poate fi necesar sa lasi capcana mecanica pentru rozatoare nesetata pana cand momeala a fost luata, cel puțin o dată, pentru a reduce sansa de timiditate fata de capcana.
Verificati capcanele de zi cu zi.
      Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 22 ianuarie 2013

Avantajele capcanelor mecanice pentru prins soareci si sobolani

   Desi pisicile, cainii si alti pradatori uneori ucid sobolanii, soarecii, acest lucru nu asigura combaterea eficenta a rozatoarelor. Pradatorii pur si simplu nu pot ucide sobolanii destul de repede, pe cat de des apar. Rozatoarele traiesc adesea pe langa pisici si caini. Ele folosesc din hrana si apa animalelor de companie si uneori chiar si adaposturile lor.
Pentru reducerea numarului de rozatoare este ideala folosirea capcanelor mecanice numai dupa ce ati luat toate masurile de igiena. In timp ce capturarea rozatoarelor reprezinta un instrument foarte important in combaterea rozatoarelor, aceasta nu substituie sanitatia corecta. Daca nu controlati sursele de hrana si apa, rozatoarele se vor procrea mai repede decat le puteti prinde.

sobolan
Care este avantajul acestor capcane mecanice?
  •  Capcana mecanica pentru sobolani nu implica pesticide periculoase;
  •  Utilizatorul cunoaste imediat, atunci cand capcanele au atins rezultate de succes;
  •  Rozătoarele prinse pot fi usor eliminate inainte de a deveni un pericol din cauza mirosului, așa cum se poate intâmpla cu cele intoxicate (de exemplu rozatoare moarte in locuri inaccesibile, din jurul casei).
  • Aceste capcane mecanice pentru soareci  sunt deosebit de eficiente si sunt proiectate in special pentru populatiile de rozatoare mici.
  • Capcanele mai mari sunt concepute special pentru sobolani
  • Aceste capcane mecanice solide pot fi reutilizate de nenumarate ori.
Achizitionati suficente capcane mecanice pentru a usura efortul depus pentru prinderea rozatoarelor.
 Roinsecticide.ro  este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

duminică, 20 ianuarie 2013

Apetitul vorace al sobolanilor

    Sobolanii au un apetit vorace. Un sobolan poate manca o treime din greutatea corpului sau in fiecare zi. Sobolanul este un omnivor adevarat. Acesta va manca orice, inclusiv sapun, piele, blanuri, bomboane, lapte, carne, legume, carne de pasare, oua, cereale, seminte, fructe, nuci, melci si chiar alte rozatoare. Sobolanii vor prinde peste, si ei manancă cu usurinta si un hoit.
soareci-ciuma
   Langa case, sobolanii prospera cu alimentele pentru animale de companie, semintele pentru pasari, semintele de iarba, gunoi, fecale de caine si alimentele neconsumate sau stricate si nedebarasate. In timp ce sobolanii vor manca aproape orice, ei prefera cerealele, hrana animalelor, precum si carnea. Spre deosebire de soareci, care gusta un pic la un moment dat mancarea, șobolanii vor manca pana se simt satuli la o masa, daca este posibil. Șobolanii vor lasa in urma resturi de la produsele alimentare, ceea ce poate duce la o posibila infestare cu insecte. Ca si soarecii, sobolanii vor trai pe langa congelatoare, hranindu-se doar din produse alimentare congelate. Sobolanii mânca atât de mult încât un sobolan poate lăsa în urmă 25.000 de excremente pe an. Principala constrangere pentru un șobolan este faptul că acesta nu poate trece mult timp fără apă cu excepția cazului cand în dieta sa are suficiente provizii ce contin lichide. Șobolanii au nevoie de până la o uncie de apă în fiecare zi.
Numărul și comportamentul sobolanilor de schimba de-a lungul anului. Multi sobolani mor în timpul iernii, pentru ca produsele alimentare devin greu de găsit în aer liber. Reproducerea în timpul iernii este relativ scăzută, astfel încât populațiile de șobolan sunt la cele mai mici. O iarnă blândă, înseamnă ca mai puțini șobolani vor muri din cauze naturale, astfel încât ne putem astepta la mai multi sobolani în primăvara ce urmeaza. Dar dacă șobolanii sunt controlati în timpul iernii, mai puține exemplare vor fi disponibile pentru a relua ciclul de reproducere în primăvara anului. Reproducerea mai mare a sobolanilor începe în martie, când vremea se încălzește. Ploile de primăvară stimuleaza cresterea vegetației, care ofera un acoperis și hrană suplimentară. Deci, șobolanii sunt mult mai abundenti la sfârșitul primăverii. Șobolanii tineri trebuie să caute hrană și cuiburi noi. În timpul verii, produsele alimentare și vegetația sunt abundente, astfel încât șobolanii continua procesul de reproducere.       
    Varfurile de reproducere sunt la începutul lunii septembrie, deoarece temperaturile încep să scadă. Sursele de hrană și adăpost încep să se diminueze in toamna, astfel încât șobolani cauta adăpost în interiorul clădirilor și caselor.
    Combaterea sobolanilor este foarte dificila. Capturarea sau otravirea catorva șobolani în cartier are un impact redus. Pentru a învinge aceste rozatoare, o comunitate trebuie să coopereze în capturarea sau uciderea acestora, în același timp sa-i infometeze, sa le blocheze accesul in adaposturi și sa le taie sursele de apă. }n lipsa unei surse de hrana, șobolanii se vor întoarce unul impotriva altuia si de vor ucide intre ei si mănânca unul pe altul, fapt care reduce și mai mult infestarea.
   Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

joi, 17 ianuarie 2013

Infectia HPS transmisa de rozatoare din Statele Unite ale Americii

      Sobolanii si soarecii sunt rozatoarele cele mai comune si cele mai distructive de uz casnic. Ei intra in produsele alimentare si in gunoi. Ei mesteca aproape orice, inclusiv cablurile electrice. Ei merg in bai case, blana lor grasa lasa urme in cazul in care se freaca de aproape tot ce ating și transporta boli si purici. Ei nu au probleme cu intrarea in casa Dvs, pentru ca sobolanii pot sa se strecoare printr-un decalaj de 1.2 cm, in timp ce soarecii se pot strecura prin gaurile largi, doar putin peste 0.6 cm. In cazul in care un creion se potriveste sub usa, asa poate si un soarece sa intre pe acolo.
cases_state_of_exposure
   Combaterea rozatoarelor in interiorul si in jurul casei ramane strategia primara in prevenirea infectiei cu hantavirus. Infestarea cu rozatoare poate fi determinata prin observarea directa a animalelor sau dedusa din observarea cuiburilor sau fecalelor din etajele sau in zonele protejate (de exemplu, dulapuri de bucatarie, sertare, golurile in pereti, cuptoare si in spatele protectilor de ventilatie ), sau din dovezile ca rozatoarele au ros din produsele alimentare sau din alte obiecte.
   Interiorul si exteriorul casei ar trebui sa fie atent inspectat de cel putin doua ori pe an, pentru ca orice deschidere de de usa poate aduce rozatoarele in casa si conditile ce ar putea sprijini activitatea rozatoarelor. In cazul in care se gaseste orice dovada de infestare cu rozatoare in interiorul casei, este necesar sa luati masuri de precauție. Masurile de precautie descrise in acest raport sunt, în general, aplicabile tuturor tipurilor de soareci si sobolani.
In total, pana in data de 15 decembrie 2010 s-au raportat 560 de cazuri cu sindrom pulmonar hantavirus in Statele Unite ale Americii. Dintre acestea 529 de cazuri au avut loc de la inceputul anului 1993, pe parcurs, in urma identificarii sindromului pulmonar cu hantavirus specialistii au identificat 31 de cazuri retrospectiv. Treizeci si sase la suta din toate cazurile raportate au dus la deces.

     
Incepand cu 1 decembrie 2009 dintre persoanele bolnave cu HPS, 63% au fost de sex masculin, 37% de sex feminin.
Varsta medie a pacientilor, caz confirmat, este de 37 de ani (interval: 6 – 83 ani).
    
Cazurile au fost raportate in 32 de state ale Statele Unite ale Americii, inclusiv de cele mai multe in jumatatea de vest a tarii, precum si in unele state din partea de est.  Aproximativ trei sferturi dintre pacientii cu HPS au fost locuitorii din zonele rurale.

     Cazurile anuale HPS  si de fatalitate 1993-2010
din SUA.
Transportatorul principal al tulpinii HPS cu hantavirus este soarecele caprioara (deer mouse). Soarecele caprioara originar de pe continentul american, facand parte din familia rozatoarelor mici. Desi transmiterea este rara, se pot dovedi cazuri mortale HPS, daca boala este lasata netratata. Simptomele includ tahicardie și tahipnee. In cazurile severe poata sa apara soc cardiovascular. Deratizarea este, in continuare, considerata cel mai eficient mod de prevenire a HPS.Excrementele de rozatoare ar trebui sa fie manipulate cu cea mai mare atenție. Mai ales dupa ce s-au uscat, fecale pot fi sursa unor varietati de boli periculoase si virusi. Faramitand aceste excremente uscate puteti intra in contact cu ele si se elibereaza niste particule in aer, care pot intra in caile nazale, provocand infectia.

Excrementele provenite de la orice animal sunt motive perfecte pentru reproducerea bacterilor si boli, iar daca sunt tratate cu neatentie poat fi daunatoare. De exemplu, nepurtand o masca in timpul curatarii excrementelor poate fi periculoas si fecala de ratoni poate adaposti viermi, paraziti, care va poate imbolnavi in cazuri rare, poate provoca moartea.

Nu manipulati excrementele in interiorul casei fara luarea masurilor preventive. Este recomandabila purtarea mastilor si manușilor de cauciuc. Evitati maturarea sau aspirarea locatiei, deoarece acest lucru poate duce la eliberarea continua si dispersarea particulelor virale. Sanitizarea zonelor afectate cu dezinfectant spray este absolut necesara.
Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Cum putem detecta daca avem un liliac in cladire?

      Liliecii pot intra casa Dvs. cautand temporar un adapost sau un spațiu protejat in timpul iernii. Puteti gasi un liliac sau o intreaga colonie cuibarind in interior. In timp ce ei nu vor cauza daune structurale in casa Dvs., in cele mai multe cazuri, prezenta lor poate fi inspaimantatoare pentru unii, si pot transmite un anumit risc la boli, in special rabie, o infectie virotica.
batLiliecii se pot adaposti in jurul casei Dvs. si in exterior, sub pridvoare, in spatele obloanelor, cosuri de fum sau în burlane. Acestia pot fi atrasi  pe la usa de intrare, atunci cand este exteriorul incaperii iluminat in timp ce acestia se hranesc cu insectele atrase de lumina. In unele cazuri, liliecii pot gasi drumul in casa Dvs. prin intermediul protectilor de ventilatie deteriorate de la mansarda sau fisuri in jurul ramificatiilor. Deschiderile la fel de mici ca 0.6 – 2 cm  pot facilita intrarea unui liliac, iar casele vechi sunt deosebit de expuse acestui risc.
Instructiuni:

1. Asculta sunetele liliacului. Puteti auzi noaptea miscarile, zgarieturile, zgomotele de la peretii inalti  din interiorul sau  in plafoane si scartaituri sau alte sunete vocale. Stand afara la asfințitul soarelui puteti viziona iesirea liliecilor pentru a obtine indicile in cazul in care acestia pot intra sau parasi casa Dvs.
2. Uitati-va la crapaturile neobisnuite. Acestea sunt create atunci cand liliecii intra si ies printr-o deschidere. Liliecii tind sa foloseasca în mod repetat acelasi pasaj si vor lasa in urma o pata – o substanta neagra, maro sau galben lipicios, compusa din murdariile acumulate, ulei si excremente.

3. Uita-te pentru excremente sau ingrasamant fosil. Ingrasamantul fosil are un aspect lucios si negru. Puteți vedea parti descompuse de insecte in excrementele lor, care sunt, de obicei 0.3 – 0.6 lcm in lungime. Excrementele au o forma de pelete segmentat si sunt sub foma de pulbere cand sunt strivite. Un miros intepator poate insoti cantitatilor mari de excremente.

       Roinsecticide.ro este un magazin online care respecta legea si bunele practici in comertul electronic, este un magazin de incredere si a demonstrat utilizatorilor ca e usor sa cumpere online.

marți, 15 ianuarie 2013

Insula Ulva invadata de sobolan

   Acum 2.000 de ani, Noua Zeelanda era foarte diferita de restul lumii. Era un paradis primitiv al pasarilor, o relicva a unei lumi antice de mult uitate. Astazi, insula Ulva este o fereastra catre acea lume. Lipsita de pradatori introdusi din exterior, insula permite speciilor indigene sa supravietuiasca in relativa siguranta.
rat-eating
   Am dori sa va informam despre derularea evenimentelor in anul 2010. Intr-un timp scurt, doar de doua saptamani, au fost prinsi 12 sobolani pe insula Ulva.
    Dupa ce au fost capturati patru sobolani pe Insula Ulva in lunile Iunie/Iulie 2010,  personalul din DOC spera, ca incursiunea sobolanilor pe acesta insula libera a fost retinuta. Cu toate acestea, in luna octombrie 2009 o persoana a facut o poza cu amprentele unui animal care a trecut intr-un parau norois pe insula. Expertii DOC au confirmat ca aceste amprente au fost lasate de un sobolan.
    Insula Ulva dispune de o retea de capcane pentru sobolani si statii de intoxicare cu momeli, curse pentru prins sobolani, care sunt rulate pe tot parcursul anului pentru a distruge orice sobolan care ar putea sa ajunga pe insula. Au fost adaugate capcane suplimentare crescand frecventa controalelor. Au fost folosite tunelurile de urmarire pentru detectarea sobolanilor pe alte parti ale insulei.
Intre lunile august si decembrie nu au fost capturati sau detectati alti sobolani. Acest lucru s-a schimbat dupa ziua de Craciun – de atunci in total 12 sobolani au fost prinsi. Cea mai mare ingrijorare a fost data de faptul ca unul dintre sobolani a fost un pui, care indica existenta unei populatii de reproductie pe insula.
     Personalul de la DOC a fost deviat de la alte activitati pentru a verifica capcanele si tunelurile in fiecare saptamana. In scurt timp o echipa de experti DOC s-au intalnit pentru a planifica un curs de actiune in scopul eliminarii sobolanilor cat mai rapid posibil de pe Insula Ulva.
      Chiar daca sobolanii au fost eliminati de la inceput de pe Insula Ulva, in medie, totusi, un sobolan pe an reuseste sa ajunga pe Insula Ulva, fie prin inot sau autostopul cu barci. Pana in prezent, au reusit sa prinda acesti sobolani ce soseau pe insula, si in acelasi timp evitand reproducerea lor. Aceasta este prima dată când un șobolan s-a sustras din fata tuturor capcanelor, s-a stabilit și a crescut.
    Eliminarea sobolanilor de pe insula este o sarcina dificila si intotdeauna exista o posibilitate pe care nu o putem rata. DOC are un record excelent in acest domeniu, dar intotdeauna vor avea nevoie de ajutor si de sprijin publicului de a realiza acest lucru.

  
Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Tinteti departe rozatoarele de resedinta Dvs .

    Spre deosebire de insecte, rozatoarele nu pot merge latent in timpul iernii. In timp ce unele mamifere, cum ar fi ratonii, hiberneaza toata iarna, cei mai multi pur si simplu sunt in cautarea unui adapost mai cald. Rozatoarele si veveritele au obiceiul de a construi de-alungul anului cuibul cald, deseori, in interiorul casei.
problem_house
  • Pentru a preveni salasluirea veveritelor sau a altor animale in streasina sau mansarda, este necesar sa reparati orice gauri sau orice daune.
  • Curatati canalizarile si streasinile, unde isi pot construi rozatoarele cuiburile.
  • Depozitati deseurile din curte, cum ar fi frunzele si lemnele de foc departe de casa. Acestea pot fi materialele uzuale din care rozatoarele pot construi cuiburi.
  • Pastrati semintele pentru pasari intr-un recipient metalic sigilat. Rozatoarele pot roade recipientele plastice si pot ajunge la seminte.
  • Punctele comune de intrare ale rozatoarelor sint conductele, in cazul in care fisurile sunt adesea suficent de mari pentru a se furisa un soarece prin intermediul acestora.
  • In casa, eradicati dezordinea, aglomeratia unde se pot ascunde rozatoarele.In cazul in care este evident ca rozatoarele au intrat deja in casa, este necesar sa apelati la profesionisti din domeniul deratizarii sau sa achizitionati niste capcane mecanice pentru a reduce numarul rozatoarelor sau sa utilizati aparate impotriva rozatoarelor cu ultrasunete pentru a indeparta acesti daunatori departe de casa Dvs.
   In timpul iernii multi daunatori isi doresc sa se mute in interiorul unei case. Prin prevenirea rozatoarelor este usor sa va protejati casa de la acesti daunatori mici.
 Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

luni, 14 ianuarie 2013

AUTO Pestrepeller un aparat eficent pentru protectia autovehiculelor

  Orasul este asaltat de rozatoare, care distrug cauciucurile sau cablurile de sub capota masinilor. Service-urile auto, dar si societatiile de asigurare afirma ca o data la doua saptamani apar clienti cu astfel de daune cauzate de rozatoare. Problemele astea pot fi observate in momentul cand masina Dvs. nu porneste, iar o cauza posibila ar fi influenta rozatoarelor si nu a unei defectiuni tehnice sau a bateriei auto. Acest lucru il veti putea remarca la cablurile electrice roase de la motor, ridicand capota masinii.
Cum-sa-scapi-de-soareci
      Rozatoarele distrug firele electrice, cand le este foame sau in cazul in care vor sa se fereasca de frig. Putem interveni la astfel de probleme si sa va recomandam montarea unui aparat protectie auto pentru a tine rozatoarele departe de masina Dvs.
     Va recomandam, inainte de montarea unui aparat protectie auto de catre un service autorizat, sa spalati motorul masinii Dvs pentru a anihila mirosurile lasate in urma care le pot atrage. Rozatoarele si jderii au obiceiul de a-si marca prin urinare teritoriul. Urmele de urina atrag si mai multe rozatoare.
     AUTO Pestrepeller este un aparat protectie auto, care alunga sau impiedica intrarea rozatoarelor – soarecilor, sobolanilor, dihorilor in compartimentul de motor. Aparatul ofera si o protectie indelungata, doarece este calibrat intre gama de frecventa 16 – 22 kHz pentru a evita obisnuita rozatoarelor. Aceste frecvente se schimba automat.
      Cel mai mare pericol il reprezinta rozatoarele care va pot roade cauciucurile si riscati sa ramaneti cu masina pe drum. Distrug tot ce prind, in special cablurile pe care exista urme de antigel.
       AUTO Pestrepeller va fi montata in partea inferioara a compartimentului folosind surubul de fixare. Acest aparat protectie auto se alimenteaza de la bateria masinii de 12V, avand un consum foarte mic intre 20mA – 30mA. Presiunea sonora a acestui aparat protectie auto este de 100 dB. Alarma nu interfereaza cu calculatorul masinii sau cu alte sisteme ale masinii.
   Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand rozatoarele daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

joi, 10 ianuarie 2013

Dispozitiv impotriva rozatoarelor pentru un spatiu de 150 mp

    ZN1002 este un dispozitiv impotriva rozatoarelor, care intrebuinteaza un efect combinat al ultrasunetelor si undelor electromagnetice, pentru a se obtine un randament maxim in privinta alungarii daunatorilor.
viata-de-soarece-vezi-cum-traiesc-cobaii-din-laboratoare-folositi-pentru-studii-preclinice-109664
    Experimentele in laboratoare au aratat ca comportamentul soarecilor fata de ultrasunete este diferit si anume: soarecii albi de laborator, la inceput sunt agitati, iar apoi se culca la pamant, raman apatici. Soarecii salbatici sunt agitati si uneori agresivi.
    Eficacitatea ultrasunetelor este mai mare in locurile luminate si mult diminuata in zonele umbrite. Se poate seta emiterea ultrasunetelor cu frecventa variabila pentru a evita obisnuinta rozatoarelor.
     Undele electromagnetice emise de dispozitiv impotriva rozatoarelor indeparteaza daunatorii chiar si din cele mai greu de patruns locuri: de sub podele, din spatele peretilor sau plafoanelor false, din tocurile usilor si ferestrelor, din camari si zone inguste.
Aceste functii afecteaza functiile vitale ale rozatoarelor si provoaca panica printre ele. In acest caz putem impiedica hranirea si multiplicarea lor, parasind zona acoperita de dispozitiv impotriva rozatoarelor, si anume suprafata de 150 mp.
     Aparatul reduce si aparitia altori daunatori, precum insecte taratoare, gandaci de bucatarie, gandaci de Colorado, muste, tantari, termite, capuse, carii de lemn.
Pentru spatiile aglomerate se recomanda folosirea simultana a mai multor dispozitive cu ultrasunete impotriva rozatoarelor, marindu-se eficienta.
      Acest mod de functionare este unul ecologic si non toxic, nu produce zgomot, fum si miros, neafectand animalele de companie si oamenii.
Efectul initial al operaţiunii are loc dupa 10-12 zile. In aceasta perioada, s-ar putea sa observati ca activitatea rozatoarelor a crescut. Acest lucru este normal – sub influenta impulsurilor electromagnetice si ultrasunetelor, rozatoarele parasesc adaposturile lor si, ulterior, zona. La sfarsit rozatoarele dispar aproape in intregime.
      Aparatul se alimenteaza la orice priza de 220V. Aparatul este echipat si cu lumina de veghe pentru crearea unei lumini ambientale. Ledurile indica emisia ultrasunetelor si undelor electromagnetice. Are un consum redus de energie electrica si va recomandam utilizarea permanenta a aparatului.
Este ideala utilizarea acestui dispozitiv impotriva rozatoarelor in spatii deschise, case, birouri, scoli si restaurante, cafenele, biblioteci, s.a.m.d.
     Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

miercuri, 9 ianuarie 2013

Dovezi ca sobolanii sunt prezente in imobilul Dvs.

   Datorita faptului ca sobolanii au un comportament bine cunoscut si isi respecta modul de viata cu strictete, am alcatuit o lista cu unele caracteristici ale sobolanilor care sa va fie de folos in combaterea mai rapida si mai eficienta a acestor rozatoare.
soarec-2_8225c6dd38f988Caracteristici legate de modul de hranire al sobolanilor:
- sobolanii ar manca absolut orice, incepand cu mancarea cu care se hranesc oamenii sau animalele de companie si terminand cu o hrana mai putin gustoasa cum ar fi excrementele de animale, gunoi si chiar cu alti sobolani.
- cele mai multe provizii pe care sobolanii si le fac sunt adunate de acestia intre orele de la lasarea intunericului si pana la miezul noptii. De cele mai multe ori veti auzi miscarea acestor rozatoare intre aceste ore. Dupa ce au adunat hrana, acestia o indeaza in mici locuri ascunse pentru a o servi ulterior.
- sobolanii nu pot trai mult fara apa, de aceea ei prefera in mod obisnuit o dieta echilibrata ce include fructe proaspete care mai au inca lichid in ele. Aceasta face din cosul Dvs. de gunoi bufetul preferat al rozatoarelor de unde acestea pot alege o gramada de bunatati care sa le incante papilele gustative.
Modul de trai al sobolanilor:

- sobolanii au tendinta de a locui impreuna. In mod obisnuit, fiecare familie de sobolani consta din mai multe femele si un mascul dominant care apara familia si alunga alti sobolani care ar dori sa se imperecheze cu femelele din haremul personal.

- daca vedeti un sobolan in timpul zilei este cel mai probabil sa fie vorba despre un sobolan exclus social caruia i s-a interzis accesul la hrana pe timpul noptii de catre masculi sobolani mai dominanti.

- spre deosebire de alte specii de animale care prefera un singur cuib pentru locuit, sobolanii au mai multe cuiburi intr-o arie de locuit.
Cateva aspecte privind ciclul de reproducere al sobolanilor:
- sobolnii se imperecheaza pe tot parcursul anului, dar prefera sa se imperecheze mai mult in anotimpurile calde ale anului.
- la o fatare, un sobolan naste intre 6 si 10 nou-nascuti.
- soarecii se pot imperechea oar dupa trei sau patru luni de la nastere.
- aveti in vedere ca o mica problema cu sobolanii se poate transforma in una mare foarte repede.
   Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Avantajele aparatelor pentru combaterea soarecilor de casa

   Asadar, aveti o problema cu daunatorii.
Care sunt alternativele?
Exista o varietate de metode chimice de exterminare si capcane pentru daunatori, cum ar fi rozatoarele. Aceste metode au insa si o parte negativa. Acestea sunt fie producatoare de mizerie, in sensul ca va trebui sa curatati daunatorii morti, fie costisitoare, in sensul ca trebuie sa angajati pe cineva ca sa le aplice in locul Dvs.
Asadar puteti considera o alternativa umana, curata cum ar fi aparatele cu ultrasunete pentru combaterea soarecilor de casa.
soricei
     Aceste aparate cu ultrasunete  pentru combaterea soarecilor de casa se introduc pur si simplu in priza electrica din perete. Aceste aparate emit unde ultrasonice care nu sunt auzite de oameni sau de animalele de companie, cu exceptia animalelor de companie de tipul rozatoarelor, cum ar fi hamsteri, porcusori de guinea, etc.

    Sunetele pe care aceste aparate cu ultrasunete  pentru combaterea soarecilor de casa le emit, alunga daunatorii si ii directioneaza in afara incaperii sau zonei protejate. Acest lucru pare o alternativa mai curata si mai umana fata de mizeria cauzata de exterminare si, la urma urmei, cand exterminezi daunatorii, sunt intotdeauna alti daunatori care sa le ia locul, deci aplicarea constanta a unei metode de acest gen este necesara pentru a tine daunatorii sub control. Acest lucru este de asemenea valabil si pentru aparatele cu ultrasunete pentru combaterea soarecilor de casa, dar diferenta este ca acestea trebuie doar introduse in priza si pornite.
   Desigur ca unele probleme cu contolul daunatorilor trebuie tratate prin utilizarea mai multor metode, datorita gravitatii problemei, dar tinand cont de usurinta si pretul scazut al aparatelor cu ultrasunete merita sa le incercati in orice problema de control a daunatorilor. La urma urmei, daca aceste aparate va rezolva problema, vor constitui cea mai simpla si curata metoda pe care o aveti la dispozitie.

    Sunt o gramada de pareri pro si contra referitor la aceste aparate cu ultrasunete pentru combaterea soarecilor de casa, dar cel mai important lucru este sa aveti rabdare si sa acordati acestor aparate cu ultrasunete, timpul necesar pentru a-si face treaba, pentru ca efectele ultrasunetelor se vad dupa 14 – 21 de zile de functionare continua.

De asemenea, trebuie sa experimentati cu mai multe pozitii de amplasare a aparatelor si cu mai multe aparate amplasate, deoarece de multe ori prin modul gresit de amplasare al aparatelor, ultrasunetele nu ajung in locurile frecventate de daunatori.

   Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

marți, 8 ianuarie 2013

Beneficiile aparatului anti rozatoare ultrasunete AG 250

  Pestmaster Ag 250 este un aparat anti rozatoare ultrasunete, care emite unde ultrasonice, provoacand disconfort daunatorilor si determinand parasirea ariei de actiune. Ultrasunetele sunt unde acustice avand o frecventa foarte inalta care depaseste puterea de percepere a urechii omului.
3soarece      Aparatul anti rozatoare ultrasunete  este calibrat sa functioneze la o gama de frecventa variata pentru a acoperi indepartarea mai multor daunatori. Gama de frecventa a acestui aparat anti rozatoare ultrasunete variaza de la 20 kHz la 65 kHz. Cu ajutorul unui potentiometru veti putea modifica manual aceste frecenta. Recomandam setarea unei frecvente diferite prin rotirea potentiometrului treptat, la fiecare 2 luni, pentru a evita dobandirea unei imunitati impotriva actiunii aparatului anti rozatoare ultrasunete.
     Intensitatea si frecventa ultrasunetelor ataca sistemul  auditiv si senzorial a rozatoarelor si in cele din urma determina parasirea habitatului de catre acesti daunatori intalniti frecvent in gospodarii cum sunt gandacii, soarecii, capusele, termitele si alte tipuri de insecte taratoare. Aparatul anti rozatoare ultrasunete poate acoperi o zona de aproximativ 250 de metri patrati. Aparatul se leaga la reteaua electrica 220V.
Aparatul anti rozatoare ultrasunete este dotat si cu un buton de TEST, care odata apasat va reproduce modul in care daunatorii percep ultrasunetele.
     Un LED rosu de pe panoul frontal al aparatului anti rozatoare ultrasunete va indica buna functionare a acestuia.
      Avantajele aparatului anti rozatoare ultrasunete:
  • nu foloseste substante chimice daunatoare
  • sigur pentru oameni si majoritatea animalelor de casa
  • nu produce fum sau mirosuri neplacute
  • nu omoara, doar tine daunatorii la distanta
  • economisesti energie
  • aparat silentios.
Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

luni, 7 ianuarie 2013

Aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor pentru exterior

    Prin o serie de studii, s-au dedus insusirile ultrasunetelor produse de sobolani prin care acestia comunica intre ei si s-a reusit realizarea dispozitivelor cu ultrasunete care se folosesc pentru intimidarea rozatoarelor din locuintele sau depozitele invadate. Sobolanii hoinaresc in mod constant si vor memora caile si adaposturile (inclusiv cladiri si copaci), zonele cu apa si alimente, precum si alte obstacole din imprejurimi.
atac-soareci-teleorman
In cazul in care imprejurimile casei tale sunt invadate de rozatoare, poti alege o metoda avantajoasa de a indeparta rozatoarele de exteriorul casei. Animal Chaser este un factor de descurajare pentru fenomenele nocive din gradina, cum ar fi rozatoare, caini, pisici, iepuri, veverite si a altor daunatori obisnuiti.


Acest aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor a fost conceput pentru a tine rozatoarele departe de zona desemnata prin emiterea undelor sonice. Aceste unde sonice afecteaza sistemul nervos si auditiv al rozatoarelor, acestea evitand in cele din urma zona acoperita de aparat. Cu acest aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor puteti acoperi suprafata de apoximativ 200 mp. Schimbarea gamei de frecventa  de la 16 la 23 kHz asigura neobisnuinta rozatoarelor cu aceste sunete.
Este ideala utilizarea lui in exterior, pentru protejarea gradinilor, hambarelor si a altor zone invadate de rozatoare.
Acest aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor se poate fixa pe un perete, indiferent din ce material este, cu ajutorul sistemului de prindere  inclus in pachet. Este inclus si un prelungitor de aproximativ 5 metri, rezistent la intimperii, pentru conectarea aparatului. Dupa conectarea aparatului in priza, ledul de culoare rosie din fata panoului va indica functionarea corecta a aparatului.
 Roinsecticide.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.