miercuri, 19 iunie 2013

Tantarul si virusul West Nile

    Ploile torențiale urmate de zile fierbinți - exact tipul de vreme cu care ne-am confruntat în ultimul timp - creează condiții ideale pentru tantari, si in timp ce avem tendința să-i consideram ca fiind un parazit pacoste, este important să ne amintim că ei pot transmite boli, cum ar fi virusul potențial mortal West Nile. 

west nile    Toata lumea stie ca tantarii sunt mici, care zboară, inteapa, si am mai publicat articole despre ei înainte, astfel încât nu este nevoie să intrăm în detalii. Ei se dezvoltă în ape stătătoare - iazuri, lacuri, mlaștini, șanțuri, galeti, anvelope vechi - iar femelele se hrănesc in apropierea animalului și omului. Proteinele ​​si fierul din sange ajuta la dezvoltarea oului. Saliva tantarilor cauzeaza inflamatii neinsemnate (intepaturi de tantar), care sunt destul de neplăcute pentru a susține o industrie înfloritoare de metode de combatere a tantarilor.
 
          Tânțarul 

radarcan_sc1_m     În plus față de cauzarea alterarii serilor de vară, tantarii sunt purtatorii unor serii de virusi si paraziti, pe care ii transmit de la o persoana la alta. Cel puțin două milioane de oameni, din intreaga lume, mor de boli transmise de tantari in fiecare an.
     Asta este vestea proastă. Vestea bună este că majoritatea oamenilor infectati cu virusul West Nile nu prezintă nici un simptom. Nu-i afectează, și ei, de obicei, nu-și dau seama că au fost infectati. Cu toate acestea, ei pot transmite virusul la alte persoane, direct sau indirect. Cei infectati ar putea avea simptome asemanatoare gripei, cum ar fi: oboseală, transpirație, febră, dureri de cap, greata, varsaturi, etc. Acestea persista, de obicei, timp de aproximativ o săptămână. O mică minoritate a persoanelor infectate - mai puțin de 1% - dezvolta encefalita West Nile. Mai puțin de 1% din totalul infecțiilor provoaca moartea in Statele Unite. 

Globolgel.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs. Distrugand aceste rozatoare daunatoare (sobolani si soareci) contribuim la prevenirea multor imbolnaviri ale oamenilor si animalelor domestice, la inlaturarea unor mari pagube economice, precum si la mentinerea starii de igiena a localitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu