marți, 22 octombrie 2013

Cum putem impiedica formarea umiditatii intr-un subsol tehnic?

După cum puteți vedea, diferența dintre un subsol tehnic extrem de umed (dar zvântat) și unul umed este foarte mică. Orice apă în plus introdusă în ecuație va cauza acea diferență.
De exemplu: câte case au conducte de aer în subsolul tehnic?
Este probabil ca locuința dumneavoastră să aibă, după cum este posibil ca temperaturile și nivelurile de umiditate ridicate din luna august, împreună cu aerul rece care trece prin conducte să provoace condensare. Această apă poate forma în cele din urmă băltoace în interiorul spațiului tehnic sau poate fi absorbită în izolație. 
Condensul de pe conducte; nivelurile de umiditate contribuie, de asemenea, la deteriorarea izolației. 
Ce puteți face?
Se crede, în mod obișnuit, că ventilația reprezintă răspunsul la aceste probleme. Multe case au la intrarea în subsolul tehnic uși solide pe perioada iernii, pentru a păstra caldura înăuntru și frigul afară, iar pentru lunile de vară uși mai puțin protejate. De asemenea, orificiile de aerisire sunt de obicei astupate pe timp de iarnă și deschise vara, pentru același motiv. În acest mod, se împiedică formarea umidității și se usucă subsolul tehnic, deși acest proces poate dura foarte mult timp, în cazul unui subsol tehnic foarte umed. Cu toate acestea, s-ar putea ca metoda să nu fie suficientă pe timp de vară. Chiar și folosirea unui ventilator de evacuare s-ar putea să fie insuficientă. 
Proprietarii de case ale căror subsoluri tehnice rămân umede și după ventilație ar trebui să ia în calcul utilizarea unui dezumidificator și chiar o pompă de carter pentru a usca apa care băltește.
Globolgel.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii produselor impotriva daunatorilor casei si familiei Dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu