luni, 11 august 2014

Societatile de insecte

imagesSocietatile de insecte au fost mult timp vazute de catre biologi ca un potential “calcâi ahilean” pentru teoria evolutiei prin selectie naturala. Indivizii care nu participa la reproducere, deci nu îsi transmit direct descendentilor o parte din bagajul lor genetic, dau dovada de un altruism evolutiv comportamental, care a stârnit interesul unui numar mare de etologi, ecologi si geneticieni. Fenomenul “kamikaze” întâlnit la albine, furnici, termite, sau la alte specii, chiar si de vertebrate (sacrificiul individual în favoarea coloniei, sau a speciei) reprezinta o forma extrema de altruism.

Paradoxal este însa succesul ecologic al acestor specii, în special al insectelor sociale, care ocupa aproape toate ecosistemele terestre. Speciile la care se observa altruismul prezinta nivele diferite de organizare functionala: unii indivizi sunt specializati în reproducere, altii în mentinerea si apararea coloniei, asigurarea aportului de hrana, precum si în îngrijirea descendentilor coloniei (frati, surori), dar nu ai propriilor descendenti (fii, fiice).

Globolgel.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu