vineri, 12 septembrie 2014

Alegerea evolutiva la animale

Smith (1991) a adus o contributie majora in studiul comunicarii, distingand doua tipuri de semnale-handicap. Primul este handicapul dependent de conditie (fiecare animal executa o alegere evolutiva asupra marimii handicapului dezvoltat, dar important e ca aceasta marime sa reflecte calitatea) si al doilea este handicapul dezvaluit. 
http://www.roinsect.ro/pesticide/aparate-anti-animale/6
Un handicap dezvaluit nu presupune nici un cost in a fi produs, dar el nu poate fi dezvoltat decat daca purtatorii poseda cu adevarat abilitatea de a-l produce. De exemplu, femelele de broasca sunt atrase de masculii care emit sunete de frecventa joasa. Ele beneficiaza de imperecherea cu masculii de talie mare, acestia producand o cantitate mai mare de gameti masculini.

Masculii de talie mare emit la frecvente joase, pentru ca aceasta emisie depinde de lungimea corzilor vocale, care la randul ei depinde de talia animalului. Masculii de talie mica nu pot emite la frecvente joase nu pentru ca este prea costisitor pentru ei, ci pentru ca sunt in imposibilitate fizica de a emite astfel.
In concluzie, astfel de emisii dezvaluie adevarata calitatate a emitatorului, fara ca pe acesta sa-l coste ceva aceasta dezvaluire.
Globolgel.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este uşor să cumpere online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu